Wandelroutes en Rondleidingen

Schovenhorst is beroemd om zijn vijf unieke bomentuinen. Deze zijn in de 19e en 20e eeuw ontstaan uit kwekerij- en bosbouwexperimenten met naaldbomen. Op het Landgoed zijn drie themawandelingen uitgezet om ze alle vijf te ontdekken.

Een mooie wandeling over het Landgoed onder leiding van een van onze gidsen. Je hoort over het ontstaan van het Landgoed, de bomentuinen en bijzondere boomanekdotes.

Er zijn verschillende wandelingen mogelijk. Elke van onze gidsen bezit zijn of haar eigen expertise.

De rondleiding “Van Woeste grond tot Wereldbomen”, zo wandel  je bijvoorbeeld met een gids langs bomen die uit de hele wereld komen. Bij elke boom hoort een bijzonder verhaal. “De Smaak van Schovenhorst”  is erg leuk voor het hele gezin. “Schovenhorst Historisch Bekeken” bij deze rondleiding  staan we stil bij  de ontstaansgeschiedenis van het Landgoed.

Informatie

Rondleiding kunnen wij op aanvraag verzorgen. Een rondleiding duurt ca. 1,5 uur. De kosten voor een rondleiding zijn € 5,00 p.p. (minimaal € 50,00 per gids). Maximaal 20 personen. Meerdere gidsen inhuren is mogelijk. Neem via het formulier contact met ons op voor een wandeling op maat.